Doelstelling

Samenhang en betrokkenheid in uw organisatie verbeteren.

Ons advies

Zet geen meeslepende verandertrajecten aan, maar start met kleine pragmatische en haalbare stappen. Liefst rondom klanten of klantgroepen zodat direct resultaat te behalen valt zowel aan de klantkant als aan de medewerker kant en uiteindelijk dus voor uw organisatie, stakeholders en shareholders.

Employee Challenge

Iedere afdeling inventariseert gedurende een periode alle diensten die aan andere divisies of afdelingen worden geleverd en wat men van de andere divisies of afdelingen verwacht. Uw waardepropositie en kernwaarden staan hierbij centraal. Dat brengen zij zelf overzichtelijk in kaart en wij visualiseren dat in een mindmap. Vervolgens worden deze mindmaps met elkaar gedeeld en bepaalt iedere divisie of afdeling op welke wijze hier stroomlijning of aanpassing noodzakelijk of wenselijk is. Deze verbinding levert in de praktijk heel veel inzichten op en vormt een belangrijke basis voor zelforganisatie.

De volgende stap is natuurlijk om dit in lijn te brengen met de klantverwachting en de relatie die met de klant gewenst is. Die stap zetten uw teams bij de customer challenge, waarover u meer kunt lezen door te klikken op het blokje hiernaast.

Onze ondersteuning houden wij ook hier zo minimaal mogelijk. Wij “leren de methodiek weg” naar een aantal mensen in uw organisatie en houden via deze mensen gedurende een bepaalde periode een vinger aan de pols. De doorlooptijd van een dergelijk traject is natuurlijk afhankelijk van de bedrijfsdrukte. Wij hebben de ervaring dat dit in een periode van zes weken goed te doen is.

Doelstelling

Klantrelatie en klant-engagement worden versterkt en uiteindelijk leidend in uw sales-approach.

Ons advies

Liefst geen meeslepende verandertrajecten aanzetten, maar start met kleine pragmatische en haalbare stappen. Liefst rondom klanten of klantgroepen zodat direct resultaat te behalen valt zowel aan de klantkant als aan de medewerker kant en uiteindelijk dus voor uw organisatie, stakeholders en shareholders.

Customer Challenge

Op basis van al onze succesrijke en minder succesrijke ervaringen hebben wij een methodiek ontwikkeld die medewerkers en afdelingen op effectieve wijze inzicht geeft in de wijze waarop zij de klantverwachting kunnen overtreffen. Uitgangspunt van deze aanpak: Take a look at the WOW-side.

Waarde die de klant verwacht

Onze uitvoering en aandacht richting deze klant in deze opdracht

Wow moment dat we gaan bereiken, oftewel hoe overtreffen wij de verwachting

Onze ondersteuning houden wij ook hier zo minimaal mogelijk. Wij “leren de methodiek weg” naar een aantal mensen in uw organisatie en houden via deze mensen gedurende een bepaalde periode een vinger aan de pols. De doorlooptijd van een dergelijk traject is natuurlijk afhankelijk van de bedrijfsdrukte. Wij hebben de ervaring dat dit in een periode van zes weken goed te doen is.

Leiderschap ontwikkelt zich in de praktijk. Hier alvast een aantal kerntips van onze klanten:

  • Pragmatiseer:     Wees niet naïef of rigide, maar doe wat werkt!
  • Differentieer:      Varieer in aanpak naar gelang project, divisie, afdeling of team!
  • Werk Lean:         Zet kleine lerende stappen in plaats van meeslepend veranderen!
  • Geef ruimte:       Minder controle, minder sturing, meer zelforganisatie!
  • Monitor succes:   Kwaliteitsverbetering is te meten en te monitoren. Tussentijds bijsturen is makkelijker

Zelforganisatie als smeerolie voor uw organisatie Tijdens onze begeleiding leren wij uw ambitie, organisatie en organisatiecultuur, uw leidinggevenden en uw mensen kennen. Het succes  hangt af van de wijze waarop alles in de praktijk wordt omgezet naar actie.  Bij iedere stap zullen wij u kritisch bevragen over de wijze waarop u het een en ander in stand gaat houden en faciliteren. Daarbij reiken wij een aantal methodieken zoals: scrum, lean projectmanagement en team-actionplanning. Uw mensen kunnen hier eerder opgedane “lessen” tijdens management-trainingen opfrissen. Hiermee willen wij eerder gedane investeringen nogmaals laten renderen, een soort management-development-recycling gericht op zelforganisatie.

Zelforganisatie

Het succes van zelforganisatie hangt af van de wijze waarop een team de activiteiten bewaakt, monitort en bijstuurt. Tijdens onze aanwezigheid gebruiken wij onze PeerCo-monitor om de voortgang te monitoren. Teams kunnen dit uiteindelijk zelf op meerdere vlakken. In deze monitor worden de resultaatgebieden weergegeven en kunnen teams effectief en wendbaar tot actie overgaan. Zelforganisatie is het resultaat.

Hier volgen op korte termijn een aantal mooie praktijkvoorbeelden

Houd onze website in de gaten voor de laatste info. U mag ons natuurlijk ook contacten voor meer informatie of om verder uitgedaagd te worden.

Vooralsnog dagen wij u uit met een aantal vragen:

Vitale werkomgeving en effectief werken

Bij gebruikmaking van scrum-technieken om projectmatig te werken kan de fysieke omgeving een zeer positieve invloed hebben. Heeft u er al eens over nagedacht om die fysieke werkomgeving een vitale impuls te geven in relatie tot uw waardepropositie en eigentijdse wijzen van werken?

Leren is permanent monitoren

Functioneringsgesprekken blijken in de praktijk vaak niet meer dan een systematiek die we ons zelf hebben opgelegd, erger nog gericht op dossiervorming voor het geval dat. Vaak slechts een jaarlijks terugkomend ritueel.  Wat leert de organisatie er van? Heeft u er wel eens over nagedacht wat het binnen teams oplevert als mensen zelf hun gedrag monitoren en weten welke ruimte ze hebben om bij te sturen?

 

nutricia-advanced-medical-nutrition     boosth     deloitte

air-liquide-creative-oxygen     frieslandCampina     MediReva     rsm

janshenHahnraths     nutricia     Logo Prov Limburg     logo.danone

          lamers-hts-logo

neroc.nu_logo

Utrecht           Kreuze-telecom-logo                    Sevagram-logo-web2

Er zijn nog geen blogs beschikbaar

Houd onze website in de gaten voor de laatste blogs.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u weten wat PeerCompany voor u kan betekenen?
Neem dan gerust contact met ons op.

Telefoon 06 51 107 180

E-mail  wauthle@peer-info.com